Containrar på plats 18/9-27/9 2020

Vi kommer även i år att ha två containrar samtidigt, en för trädgårdsavfall och en för grovt brännbart avfall.

TRÄDGÅRDSAVFALL

Naturligtvis önskar vi att så lite som möjligt hamnar i denna container, att det mesta stannar kvar i vårt egna kretslopp enligt våra Miljödiplomeringsmål. Men här kan du slänga allt avfall som uppstår i trädgården och som det inte är lämpligt att återvinna, tex växter med sjukdomar och ogräs.

Här kan du också lägga fallfrukt som är dålig. Observera att kvistar och grenar ska vara mindre än 30 mm i diameter! Det är skyltat i samband med containrarna. Ingen jord eller matavfall!! Detta avfall komposteras så släng inte plastpåsar, blomkrukor och annat icke nedbrytbart i containern.

GROVT BRÄNNBART AVFALL

Här kan du slänga trä (inte impregnerat!), papper, wellpapp, plast, textil, gummi och större brännbara föremål.

KOMPOSTKVARNARNA

I samband med containrarna kommer våra kompostkvarnar att stå. Där maler vi ner pinnar, kvistar, grenar (max 45 mm i diameter.). Fliset kan du ta tillbaka till din lott eller lägga i den gemensamma pallkragen för andra att ta.Tänk på att ni i största möjliga mån ska låta ert klipp torka innan det mals ner. Detta för att kompostkvarnen ska kunna hantera det på bästa sätt. Om du avser att lämna fliset till andra så var extra noga med att inte ta med sura växter (tex barrträd, rhododendron), sjuka växter, ogräs och för mycket fröställningar.

CONTAINERVAKTER

Liksom tidigare år kommer vi att ha containervakter som är behjälpliga vid stuvning och ser till att rätt saker hamnar i containrarna alternativt körs i kompostkvarnen.Vi behöver fler som hjälper till med detta så håll utkik efter schemat som kommer upp på anslagstavlan och skriv upp dig.

Dolt innehåll. Logga in för att ta del av hela inlägget.

Lämna ett svar